Over PRUTSWERK

Het is van waarde je feilbaarheid te laten zien

Als je LinkedIn mag geloven, leven we allemaal een ogenschijnlijk succesvol leven. We volbrengen de succesvolste projecten, we publiceren fenomenaal onderzoek, ons onderwijs zit perfect in elkaar en we schrijven ook nog met gemak een bestseller in de avonduren. Dat verdient een tegengeluid.

We weten allemaal dat tegenslagen ook deel uitmaken van je professionele leven. We roepen vaak genoeg dat juist deze momenten er nou eenmaal bij horen en met een beetje geluk zelfs waardevolle inzichten kunnen opleveren. En toch heerst er een cultuur van presteren en zijn het de successen die we delen. Dat verwachten we van elkaar, van onszelf én van onze studenten. De ruimte voor mislukkingen, hoe waardeloos of waardevol dan ook, is beperkt. Een gesprek daarover eerder een uitzondering dan de regel. Zonde, want wij denken dat het bespreekbaar maken van fouten en imperfecties de psychologische veiligheid in een organisatie, onder zowel docenten, studenten als medewerkers, vergroot. Met PRUTSWERK hopen we het taboe dat rust op mislukkingen te doorbreken. Het is van waarde je feilbaarheid te laten zien, want het mag ook wel eens mis gaan. Dat gebeurt ons allemaal. Zoals Emile van der Staak van prijswinnend restaurant ‘de Nieuwe Winkel’ uit Nijmegen in 2020 al zei: ‘We blinken uit in het laten mislukken van dingen (…). Maar alleen zo kom je verder en uiteindelijk komt er dan een mooi gerecht uit.’ De mensen in dit magazine geven je een kijkje in hún keuken. Wanneer liep het bij hen in de soep?

Team PRUTSWERK

Marijke Kok

Edo Kamers

Lina van Otterdijk

Huub Berendsen

Sophie Theunissen

Hannah Markusse

Sanne Nooitgedagt

Floor Baas

Tim Wiesner

Thijs Kersten

Bo Polman

Falen is...

Via Instagram vroegen we jullie naar jullie definitie van falen. Sommigen hebben daar gelukkig al een positievere kijk op dan anderen. Voor de meer pessimistische mensen onder ons: doe vooral inspiratie op!